Sfaturi utile pentru a împiedica furtul mașinii sau a obiectelor din mașină

Furturile de mașini sunt în continuare o problemă majoră atât în România, cât și la nivel european. Astfel, este important să ai acest aspect în vedere indiferent că ești în orașul tău sau ai plecat în vacanță. La fel de important este să ai în vedere faptul că mașina ta poate fi o țintă pentru cei care fură din mașini. Un geam spart atunci când ești în concediu poate însemna timp pierdut și o vacanță ratată. Iată câteva aspecte esențiale pentru a te proteja de astfel de incidente.

1. Închide mașina

Poate părea cel mai simplu sfat, însă este foarte important să închizi ușile, geamurile și trapa atunci când pleci de la mașină. Un hoț experimentat are nevoie doar de câțiva centimetri de geam deschis pentru a descuia o ușă. Așadar, chiar dacă vrei să lași geamul sau trapa deschisă pentru ventilație, recomandarea este să nu o faci.

2. Ai grijă unde parchezi

În special atunci când nu parchezi acasă, este foarte important unde lași mașina. Încearcă, pe cât posibil, să pachezi în locuri luminoase și cât mai circulate. Astfel, vei descuraja hoți, care preferă să lucreze în zone mai puțin vizibile. Dacă ai la dispoziție un garaj sau o parcare închisă folosește-o. Pentru un minut pierdut mașina ta va fi în siguranță.

3. Nu lasă obiecte la vedere în habitaclu

Este foarte important ca în habitaclu, la vedere, să nu existe nimic care ar putea tenta un hoț să spargă mașina. Nu lăsa nimic la vedere, chiar dacă este vorba despre o sacoșă goală. De asemenea, dacă folosești un sistem de navigație extern este recomandat să nu lași ventuza atașată de parbriz și este bine chiar să ștergi urma pe care o lasă pe geam. Acestea sunt indicii pe care hoții le urmăresc și care îi pot face să creadă că sistemul de navigație este ascuns în mașină sau în torpedou.

4. Nu lasa motorul pornit când pleci de lângă mașină

Sunt multe cazuri semnalate cu astfel de incidente, mai ales în benzinării, în țările din Europa de Est. Nu este nevoie de mai mult de câteva secunde pentru ca un hoț ce așteaptă momentul potrivit să treacă la acțiune. După ce alimentezi, încuie mașina complet și apoi mergi să plătești.

5. Atenție mare dacă ești lovit în împrejurări dubioase

O metodă de a fura mașina este cea prin care cineva de lovește intenționat, iar apoi mașina îți este furată când cobori pentru a verifica pagubele. Dacă ceva îți pare suspect sună la Poliție și așteaptă în mașină, cu ușile închise, până la venirea acesteia.

[sursa]