Nu am pornit mașina de câteva săptămâni, iar acumulatorul nou este descărcat. Este defect?

Deși subiectul a fost foarte des discutat, acumulatorul mașinii pe timp de iarnă pune foarte multe probleme atunci când vine vorba de întreținere. Este clar că un acumulator vechi va avea probleme să pornească mașina în anotimpul rece, dar ce se întâmplă cu unul nou? Foarte mulți șoferi cred că un acumulator nou va pornii mașina în orice condiții, dar lucrurile nu stau chiar așa.

Orice mașină are un consum de energie electrică chiar și atunci când este oprită. Chiar dacă este vorba de câțiva miliamperi, consumul este prezent, iar mașinile mai noi consumă chiar mai mult, deoarece au o multitudine de sisteme electronice și unități de procesare. Față de acestea, consumul de energie crește atunci când există consumatori externi precum alarmele și sistemele audio care sunt montate aftermarket. De cele mai multe ori acestea sunt conectate direct la baterie, fără să treacă prin sistemul principal al mașinii, ceea ce înseamnă că adaugă alți miliamperi la consum.

Chiar dacă un acumulator este nou și foarte bine încărcat atunci când este montat pe mașină, el nu are nicio șansă să reziste dacă mașina nu este pornită pentru o perioadă de, să zicem, o lună de zile. Dacă la acestă situație adăugăm și temperaturi scăzute, care afectează direct capacitatea acumulatorului de a porni mașina, lucrurile sunt destul de clare. Un acumulator nou nu este infailibil în aceste condiții.

Acumulatorul auto nou este descărcat – întreținerea deficitară poate duce la asta

Recent, am auzit foarte multe lume care se plânge de acest lucru. Concediile de iarnă au lăsat în multe cazuri mașinile în parcare, iar apoi acestea nu au mai pornit. De aceea, este foarte important ca mașina să fie pornită regulat, măcar o dată pe săptămână și nu doar pentru câteva minute, deoarece reîncărcarea nu are loc atât de repede. Este ideal să circulați mai mult de zece minute pentru a menține acumulatorul la un nivel funcțional. Dacă acumulatorul se descarcă și mașina nu mai pornește este foarte important să rezolvați cât mai repede această problemă, deoarece un acumulator descărcat se deteriorează dacă este menținut în acestă stare. Utilizarea unui redresor pe timp de noapte este ideală, dar și pornirea cu cabluri de curent este eficientă, dacă apoi motorul nu este oprit pentru mai mult de 30 de minute.

[sursa]